fbpx
__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Groene Pedagogisch Medewerker

Natuurfontein
Amsterdam

Werken bij Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. We zijn een snelgroeiende organisatie met 4 locaties in West, meer dan 60 werknemers en ruim 600 kinderen. Bij Natuurfontein zijn we overtuigd van het volgende: kinderen hebben natuur en buitenspeelmogelijkheden nodig voor een evenwichtige groei en ontwikkeling. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren wij bij Natuurfontein ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden wij kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in de (stads)natuur. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder. Kortom: ieder kind wordt er beter van!

 • in Amsterdam
 • 70% / 30%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 60 werknemers

Wat vragen we van je

 • Minimaal MBO Pedagogisch Werk niveau 3
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. Basis Engels is een pré
 • Je bent een aanpakker, enthousiast, groen, en ondernemend
 • Je hebt een groot doorzettingsvermogen, verantwoordelijkeheidsgevoel en bent optimistisch
 • Je houdt van buiten zijn!

Wat krijg je?

 • Veel frisse lucht, beweging, en Garantie voor je dagelijkse portie frisse lucht en beweging, op de mooiste groene plekken van Amsterdam
 • Interne opleiding tot natuurspecialist voor kinderen, EHBO-cursus, mes- en vuur veiligheid, risicovol speltrainingen, bushcraft, etc.
 • €2.128 - €3205 (bruto op basis van een 36-urige werkweek), doorgroei mogelijkheden naar schaal 7.
 • Uren afhankelijk van contract / in overleg
 • 26 vakantiedagen
 • Vast maandloon (jaarurensystematiek)

Wat doe je?

-

Je geeft de kinderen ongestoorde speelmomenten

-

Je laat ze de stadsnatuur zien, voelen, proeven en beleven

-

Je geeft ze vrijheid en laat ze op ontdekkingstocht gaan

-

Je helpt ze de mooiste jeugdherinneringen te creëren

-

Je doet toffe natuuractiviteiten die je zelf bedenkt

Vacature

Als Groene Pedagogisch Medewerker bij Natuurfontein ben je verantwoordelijk voor de naschoolse opvang van kinderen. Je haalt ze met de elektrische bakfiets op uit school en gaat direct naar één van de vele groene plekken in Amsterdam om daar avonturen te beleven. Dat doe je altijd, weer of geen weer. Dat is de kracht en uitdaging van de natuur. Tijdens het buitenspelen geef je de kinderen ruimte voor hun eigen spel, maar ga je ook brandnetelsoep of popcorn maken op je meegenomen vuurschaal. Bomen klimmen, vogels herkennen, verzamelen van eten uit de natuur. Jij begeleidt kinderen en maakt ze wijzer. Jouw visie en kennis van het kind breng je dagelijks ter sprake tijdens de overdracht naar ouders. Je kent de kinderen en weet welke groei ze doormaken.

Je (locatie-)team bestaat uit max. 10 Pedagogisch Medewerkers. Meestal ga je met 2 of 3 collega's op pad om met 20 tot 30 kinderen een toffe middag te maken. De kinderen hebben alle basisschoolleeftijden (4 tot 12 jaar) en jij bent verantwoordelijk voor 10 kinderen per middag. Voor deze functie is het belangrijk dat je van aanpakken houdt en goed kunt improviseren door veranderende (weers-)omstandigheden.

Groeipad

Bij de natuurlijkste BSO van Amsterdam krijg je alle ruimte om juist jouw talent in te zetten (bijv. bushcraft, survival, buitenkoken, muziekinstrumenten maken, stadvinderij, kunstzinnige ideeën of sport). Natuurfontein biedt training & coaching op diverse aspecten: natuur (eetbare planten, vuur maken, bomenkennis, duurzaamheid), omgaan met messen, pedagogiek, vrije spel, risicovol spelen en er is ruimte voor zowel eigen persoonlijke- als teamontwikkeling.

Collega's


Mickey (29) - Pedagogisch Coach

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken? 

Hiervoor was ik werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs. Gedurende deze jaren merkte ik dat de natuur een positief effect had op het welzijn van mijn leerlingen. Echter, ik kon niet altijd de vrijheid krijgen om een hele dag buiten te zijn. Ik wilde zelf ook graag meer buiten zijn. Toen vond ik de Natuurfontein, waarin natuur en pedagogiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat was je vorige baan? 

Leerkracht, speciaal basisonderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd? 

Yoga.


Kevin (32) - Pedagogisch Medewerker 

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken? 

Ik kwam in 2014 bij Natuurfontein met het idee om daar tussen mijn werk in Zweden en de Verenigde Staten 3 maanden te werken, maar uiteindelijk ben ik teruggekomen en nooit meer weggegaan. Ik vind het buiten zijn met de kids fantastisch. Daarnaast is het heerlijk om zo veel vrijheid in het bedenken en uitvoeren van activiteiten te hebben. Natuurfontein is een organisatie die veel geeft om haar medewerkers en helpt met zijn/haar ontwikkeling.

Wat was je vorige baan? 

Activiteitenbegeleider en reisleider Johannisholm Adventure in Mora, Zweden.

Wat doe je in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd ben ik het liefst sportief, dus voetballen, fietsen, hardlopen, skiën en snowboarden.

Toffe baan?