fbpx

Kom je buitenspelen?
Kom langs op 11 juni om 11:00. Meld je gezellig aan en ontmoet je toekomstige collega's

__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Werken bij Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. We zijn een snelgroeiende organisatie met 4 locaties in West, meer dan 60 werknemers en ruim 600 kinderen. Bij Natuurfontein weten we het zeker: Voor een evenwichtige ontwikkeling en groei hebben kinderen  natuur en buitenspelen nodig. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren wij bij Natuurfontein ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden wij kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in een verrijkte speelomgeving. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder. Kortom: ieder kind wordt er beter van!

  •  in Amsterdam
  • 70% / 30%
  • Gem. leeftijd 30 jaar
  • 60 werknemers

Ontwikkelen binnen ons bedrijf

Op de groenste BSO van Amsterdam krijg je alle ruimte om jouw natuurtalent in te zetten. Bijvoorbeeld bushcraft, survival, buiten koken, muziekinstrumenten maken, scouting, kunstzinnige ideeën of sporten. Wij bieden training en coaching op verschillende gebieden, zoals groen (eetbare planten, vuur maken, bomenkennis, duurzaamheid), pedagogiek (hoe ga je om met emoties bij kinderen) en eigen ontwikkeling (zowel persoonlijk als in teamverband).

Waarom werken bij Natuurfontein?

Jeroen Hilbrink (45) - Directeur

We voelden een missie: Kinderen zouden meer ongestoorde speelmomenten moeten hebben, minimaal 1,5 uur per dag. Het liefst in een natuurlijke omgeving. Om onvergetelijke jeugdherinneringen te creëren. Buiten en de natuur lenen zich daar het beste voor. Vervelen, pionieren, risico’s nemen en avontuur zijn daarbij key.


Mickey (29) - Pedagogisch Coach

Hiervoor was ik werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs. Gedurende deze jaren merkte ik dat de natuur een positief effect had op het welzijn van mijn leerlingen. Echter, ik had niet  de vrijheid  om een hele dag buiten te zijn. Ik wilde zelf ook graag meer buiten zijn. Toen vond ik de Natuurfontein, waarin natuur en pedagogiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


Kevin (32) - Pedagogisch medewerker

Ik kwam in 2014 bij Natuurfontein met het idee om daar tussen mijn werk in Zweden en de Verenigde Staten 3 maanden te werken, maar uiteindelijk ben ik teruggekomen en nooit meer weggegaan. Ik vind het buiten zijn met de kids fantastisch. Daarnaast is het heerlijk om zo veel vrijheid in het bedenken en uitvoeren van activiteiten te hebben. Natuurfontein is een organisatie die veel geeft om haar medewerkers en helpt met zijn/haar ontwikkeling.