fbpx
__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Werken bij Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. We zijn een snelgroeiende organisatie met 4 locaties in West, meer dan 60 werknemers en ruim 600 kinderen. Bij Natuurfontein weten we het zeker: Voor een evenwichtige ontwikkeling en groei hebben kinderen  natuur en buitenspelen nodig. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren wij bij Natuurfontein ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden wij kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in een verrijkte speelomgeving. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder. Kortom: ieder kind wordt er beter van!

  •  in Amsterdam
  • 70% / 30%
  • Gem. leeftijd 30 jaar
  • 60 werknemers

Ontwikkelen binnen ons bedrijf

Op de groenste BSO van Amsterdam krijg je alle ruimte om jouw natuurtalent in te zetten. Bijvoorbeeld bushcraft, survival, buiten koken, muziekinstrumenten maken, scouting, kunstzinnige ideeën of sporten. Wij bieden training en coaching op verschillende gebieden, zoals groen (eetbare planten, vuur maken, bomenkennis, duurzaamheid), pedagogiek (hoe ga je om met emoties bij kinderen) en eigen ontwikkeling (zowel persoonlijk als in teamverband).

Waarom werken bij Natuurfontein?


thomas

Thomas - Pedagogisch medewerker

Thomas koos bewust voor Natuurfontein. Natuur is volgens hem precies wat kinderen nodig hebben. “Bij Natuurfontein doen kinderen belangrijke ervaringen op, die ze niet op school meekrijgen. Daarmee leveren wij een positieve bijdrage aan de ontwikkeling. We kiezen zelf de groenste plekken, en organiseren ook activiteiten vanuit onze eigen interesses. Ik put daarbij inspiratie uit mijn eigen jeugdherinneringen van scouting, en ondertussen doe ik zelf ook mooie ervaringen op!”

Dora - Pedagogisch medewerker

“Bij Natuurfontein hebben de pedagogisch medewerkers veel vrijheid in hoe ze samen met kinderen de natuur ontdekken. Dat sprak mij erg aan, en daarom heb ik gekozen voor Natuurfontein.” Het buitenleven bij Natuurfontein, in weer en wind staat, haaks op het toenemende binnenleven. Dora kan dit erg waarderen. “Buiten zijn brengt lucht, licht en inspiratie. Ik ben blij en dankbaar dat ik kan bijdragen aan een wereld waarin het contact tussen kind en natuur weer vanzelfsprekend is.”

Femke

Femke - locatiemanager

“Opgroeien in de natuur is echt een must voor kinderen. Buiten leren ze meer over hun omgeving en over zichzelf. Natuurfontein speelt daarin een belangrijke rol. Bij ons leren kinderen over insecten, planten, hoe ze vuur maken en hoe je in bomen klimt. Daarom werken er bij Natuurfontein allemaal mensen met passie, passie voor pedagogiek en passie voor het buitenleven. Ik weet mijn eerste dag mij natuurfontein nog goed, dat voelde echt als thuiskomen. Een warme, fijne sfeer waar we voor de kinderen, onze collega's en de aarde zorgen.”

Jeroen Hilbrink (45) - Directeur

We voelden een missie: Kinderen zouden meer ongestoorde speelmomenten moeten hebben, minimaal 1,5 uur per dag. Het liefst in een natuurlijke omgeving. Om onvergetelijke jeugdherinneringen te creëren. Buiten en de natuur lenen zich daar het beste voor. Vervelen, pionieren, risico’s nemen en avontuur zijn daarbij key.