fbpx
__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Stage pedagogisch medewerker

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Over De vacature

Natuur-BSO Natuurfontein is op zoek naar een stagiaire voor een van onze vier vestigingen in Amsterdam! Als stagiaire pedagogisch medewerker (niveau 3 of 4, of een relevante hbo-opleiding zoals pedagogiek), houd je van buitenspelen, de natuur, heb je een grote fantasie, ben je creatief en volg je ons groene beleid. Wil je meer leren over de natuur, bushcraft, risicovol-vrij spel en wil je kinderen toffe jeugdherinneringen geven in de (stads)natuur? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat doen we bij Natuurfontein?

Misschien is het een goed idee om je eerst te vertellen dat Natuurfontein geen gewone BSO is. Verwacht dan ook geen gewone stage 😉.

Voor ons is opgroeien in en met de natuur het uitgangspunt. Dit laten we ook aan de kinderen zien. Daarom spelen we áltijd buiten, wat voor weer het ook is. Bushcraft, risicovol-vrij spel, koken in de natuur – we doen het allemaal! En ja, soms worden ze een beetje vies of nat, of allebei. En jij ook.

Dit hoort erbij en hier staan wij voor. Onze ouders kiezen hier ook bewust voor. Vrij buiten spelen, ravotten in de natuur en ongestoord spelen is ook gewoon heel leuk en gezond. Het geeft meer zelfvertrouwen, weerbaarheid, balans, rust en een betere concentratie.

Wat ga je doen?

Als stagiaire ben jij er voor de kinderen. Samen met een pedagogisch medewerker heb je je eigen groep die je elke dag van school haalt. Jullie brengen de middag buiten door en daar gebeurt het allemaal:

 • Je geeft de kinderen ongestoorde speelmomenten
 • Je laat ze de stadsnatuur zien, voelen, proeven en beleven
 • Je geeft ze vrijheid en laat ze op ontdekkingstocht gaan
 • Je doet toffe natuuractiviteiten die je zelf bedenkt
 • Je helpt ze de mooiste jeugdherinneringen te creëren

Elke week overleg je met je collega’s om alle lopende zaken te bespreken en af te stemmen.

Over jou

 • Een natuurliefhebber en buitenmens (of wilt dat worden!)
 • Geïnteresseerd in risicovol spel
 • Woonachtig in of rondom Amsterdam
 • Je volgt een relevante opleiding: Pedagogisch medewerker niveau 3 of 4, of een relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld hbo pedagogiek)
 • Een aanpakker, teamspeler, leergierig en verantwoordelijk

ben jij dit? Dan willen we jou ECHT HEEL GRAAG!

Wat krijg je van ons?

Bij Natuurfontein mag je echt jezelf zijn. We leren graag en zijn open-minded, divers en persoonlijk. Reken op veel persoonlijke aandacht, betrokkenheid en een hecht team. En in ruil voor jouw talenten krijg je natuurlijk ook veel leuks van ons:

 • Een stagevergoeding volgens de cao Kinderopvang.
 • Een stage die goed staat op je cv! We zijn de populairste BSO van Amsterdam en pionier op het gebied van duurzaamheid, easycratie en ecologie.
 • Een praktijkbegeleider die je ondersteund bij jouw stageopdrachten. We helpen je verder ontwikkelen op pedagogisch vlak en er is ook veel aandacht voor persoonlijke- en teamontwikkeling.
 • Daarnaast bieden we je ruimte en tijd om je te ontwikkelen door middel van training en coaching. We leren je bijvoorbeeld alles over de natuur: Wat is bushcraft? Hoe doe je aan survival? Welke planten kun je eten en hoe maak je vuur? Wat is duurzaamheid en hoe werkt het? Hoe werk je met messen en kook je buiten? Er is ook om te observeren en is er ruimte voor methodisch handelen.
 • Je kunt naast het werk op de groep ook meedraaien met een locatiemanager, assistent-manager, pedagogisch coach en beleidsmedewerker. Zo krijg je meer inzicht in de groeimogelijkheden binnen BSO/KDV
 • Afhankelijk van je ervaring, leren wij jou de kneepjes van het vak en krijg je steeds meer verantwoordelijkheden. Je stagebegeleider helpt je hierbij.

Als we elkaar echt leuk vinden en je in je laatste jaar zit, geven we je na het einde van je stage een bepaald contract van 9 maanden.

Wat doe je allemaal op een dag bij Natuurfontein?

Nog visueler? Bekijk deze video.

Over Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. We zijn een snelgroeiende organisatie met 5 locaties in West, meer dan 60 werknemers en ruim 600 kinderen. Bij Natuurfontein weten we het zeker: Voor een evenwichtige ontwikkeling en groei hebben kinderen  natuur en buitenspelen nodig. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren wij bij Natuurfontein ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden wij kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in een verrijkte speelomgeving. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder. Kortom: ieder kind wordt er beter van!

 •  in Amsterdam
 • 70% / 30%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 60 werknemers

Ontwikkelen binnen ons bedrijf

Op de groenste BSO van Amsterdam krijg je de nodige ruimte om jouw natuurtalent in te zetten en te ontwikkelen. Denk hierbij aan bushcraft/ survival, sport en spel, maar ook buiten koken, stadvinderij, yoga en kunstzinnige uitspattingen passend binnen onze groene visie.

Wij hebben een breed aanbod trainingen en coaching op het gebied van groen (eetbare planten, vuur maken, bomenkennis, duurzaamheid), pedagogiek en groei/ontwikkeling (zowel persoonlijk als in teamverband).

Waarom werken bij Natuurfontein?


thomas

Thomas - Pedagogisch medewerker

Thomas koos bewust voor Natuurfontein. Natuur is volgens hem precies wat kinderen nodig hebben. “Bij Natuurfontein doen kinderen belangrijke ervaringen op, die ze niet op school meekrijgen. Daarmee leveren wij een positieve bijdrage aan de ontwikkeling. We kiezen zelf de groenste plekken, en organiseren ook activiteiten vanuit onze eigen interesses. Ik put daarbij inspiratie uit mijn eigen jeugdherinneringen van scouting, en ondertussen doe ik zelf ook mooie ervaringen op!”

Femke

Femke - locatiemanager

“Opgroeien in de natuur is echt een must voor kinderen. Buiten leren ze meer over hun omgeving en over zichzelf. Natuurfontein speelt daarin een belangrijke rol. Bij ons leren kinderen over insecten, planten, hoe ze vuur maken en hoe je in bomen klimt. Daarom werken er bij Natuurfontein allemaal mensen met passie, passie voor pedagogiek en passie voor het buitenleven. Ik weet mijn eerste dag mij natuurfontein nog goed, dat voelde echt als thuiskomen. Een warme, fijne sfeer waar we voor de kinderen, onze collega's en de aarde zorgen.”

Kilian

Kilian - pEDAGOGISCH MEDEWERKER

"Nu ik bij Natuurfontein werk valt alles op z'n plek, ik voelde het al toen ik er voor het eerst binnenliep. Ik word echt heel gelukkig van mijn werk. Ik heb veel ervaring opgedaan tijdens vorige studies, mijn werk als tuinman en als beeldend kunstenaar. Deze ervaring gebruik ik als bron van kennis om met de kinderen aan de slag te gaan. Mijn doel is ‘groene herinneringen’ maken bij de kinderen – herinneringen die ze lang bij zich dragen, ook als ze ouder zijn, en die ze kunnen gebruiken in hun verdere ontwikkeling. En ik doe dat met volle overtuiging. Want buiten zijn in de natuur is echt belangrijk."

milea

MILEA - pEDAGOGISCH MEDEWERKER

Als voormalig PM’er en nu stagiair bij Natuurfontein ben ik erg blij met alle mogelijkheden die ik krijg. Ik kan mijn creativiteit inzetten bij het bedenken en uitvoeren van groene ontwikkelingsondersteunende-activiteiten. Er is veel mogelijkheid om mee te doen aan kennisverdiepende trainingen. Verder krijg ik de tijd en ruimte om te werken aan mijn stage-opdrachten en krijg ik daarbij aandachtige begeleiding. Ik ben opgegroeid in de stad en heb buitenspelen in de natuur echt gemist. Daarom vind ik het zo tof om dit de volgende generatie wel te kunnen bieden. Elke dag buiten zijn, is niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen een enorm cadeau.