fbpx
__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Groene Pedagogisch Medewerker ZZP

*Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Over de vacature

Als Groene Pedagogisch Medewerker ZZP bij Natuurfontein ben je verantwoordelijk voor de naschoolse opvang van kinderen. Je haalt ze met de elektrische bakfiets op uit school en gaat direct naar één van de vele groene plekken in Amsterdam om daar avonturen te beleven. Dat doe je altijd, weer of geen weer. Dat is de kracht en uitdaging van de natuur. Tijdens het buitenspelen geef je de kinderen ruimte voor hun eigen spel, maar ga je ook brandnetelsoep of popcorn maken op je meegenomen vuurschaal. Bomen klimmen, vogels herkennen, verzamelen van eten uit de natuur. Jij begeleidt kinderen en maakt ze wijzer. Jouw visie en kennis van het kind breng je dagelijks ter sprake tijdens de overdracht naar ouders. Je kent de kinderen en weet welke groei ze doormaken.

Je (locatie-)team bestaat uit max. 10 Pedagogisch Medewerkers. Meestal ga je met 2 of 3 collega's op pad om met 20 tot 30 kinderen een toffe middag te maken. De kinderen hebben alle basisschoolleeftijden (4 tot 12 jaar) en jij bent verantwoordelijk voor 10 kinderen per middag. Voor deze functie is het belangrijk dat je van aanpakken houdt en goed kunt improviseren door veranderende (weers-)omstandigheden.

Over jou

 • Minimaal MBO Pedagogisch Werk niveau 3
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal. Basis Engels is een pré
 • Je bent een aanpakker, enthousiast, groen, en ondernemend
 • Je hebt een groot doorzettingsvermogen, verantwoordelijkeheidsgevoel en bent optimistisch
 • Je houdt van buiten zijn!

ben jij dit? Dan willen we jou ECHT HEEL GRAAG!

Zo wil je ons ook:

We bouwen graag hutten en vinden het heerlijk om vies te worden, maar we slapen het liefst gewoon in een echt bed (tenminste, de meesten van ons). En een warme douche is ook fijn. En dát groeit helaas niet aan de bomen.

 • Garantie voor je dagelijkse portie frisse lucht en beweging, op de mooiste groene plekken van Amsterdam
 • We geven je tijd en ruimte om je te ontwikkelen via trainingen en coaching:
 • €32,50 per uur
 • Uren in overleg

Wat doe je allemaal op een dag bij Natuurfontein?

Nog visueler? Bekijk deze video.

Over Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. We zijn een snelgroeiende organisatie met 5 locaties in West, meer dan 60 werknemers en ruim 600 kinderen. Bij Natuurfontein weten we het zeker: Voor een evenwichtige ontwikkeling en groei hebben kinderen  natuur en buitenspelen nodig. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren wij bij Natuurfontein ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden wij kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in een verrijkte speelomgeving. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder. Kortom: ieder kind wordt er beter van!

 •  in Amsterdam
 • 70% / 30%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 60 werknemers

Ontwikkelen binnen ons bedrijf

Op de groenste BSO van Amsterdam krijg je de nodige ruimte om jouw natuurtalent in te zetten en te ontwikkelen. Denk hierbij aan bushcraft/ survival, sport en spel, maar ook buiten koken, stadvinderij, yoga en kunstzinnige uitspattingen passend binnen onze groene visie.

Wij hebben een breed aanbod trainingen en coaching op het gebied van groen (eetbare planten, vuur maken, bomenkennis, duurzaamheid), pedagogiek en groei/ontwikkeling (zowel persoonlijk als in teamverband).

Waarom werken bij Natuurfontein?


thomas

Thomas - Pedagogisch medewerker

Thomas koos bewust voor Natuurfontein. Natuur is volgens hem precies wat kinderen nodig hebben. “Bij Natuurfontein doen kinderen belangrijke ervaringen op, die ze niet op school meekrijgen. Daarmee leveren wij een positieve bijdrage aan de ontwikkeling. We kiezen zelf de groenste plekken, en organiseren ook activiteiten vanuit onze eigen interesses. Ik put daarbij inspiratie uit mijn eigen jeugdherinneringen van scouting, en ondertussen doe ik zelf ook mooie ervaringen op!”

Femke

Femke - locatiemanager

“Opgroeien in de natuur is echt een must voor kinderen. Buiten leren ze meer over hun omgeving en over zichzelf. Natuurfontein speelt daarin een belangrijke rol. Bij ons leren kinderen over insecten, planten, hoe ze vuur maken en hoe je in bomen klimt. Daarom werken er bij Natuurfontein allemaal mensen met passie, passie voor pedagogiek en passie voor het buitenleven. Ik weet mijn eerste dag mij natuurfontein nog goed, dat voelde echt als thuiskomen. Een warme, fijne sfeer waar we voor de kinderen, onze collega's en de aarde zorgen.”

Kilian

Kilian - pEDAGOGISCH MEDEWERKER

"Nu ik bij Natuurfontein werk valt alles op z'n plek, ik voelde het al toen ik er voor het eerst binnenliep. Ik word echt heel gelukkig van mijn werk. Ik heb veel ervaring opgedaan tijdens vorige studies, mijn werk als tuinman en als beeldend kunstenaar. Deze ervaring gebruik ik als bron van kennis om met de kinderen aan de slag te gaan. Mijn doel is ‘groene herinneringen’ maken bij de kinderen – herinneringen die ze lang bij zich dragen, ook als ze ouder zijn, en die ze kunnen gebruiken in hun verdere ontwikkeling. En ik doe dat met volle overtuiging. Want buiten zijn in de natuur is echt belangrijk."

milea

MILEA - pEDAGOGISCH MEDEWERKER

Als voormalig PM’er en nu stagiair bij Natuurfontein ben ik erg blij met alle mogelijkheden die ik krijg. Ik kan mijn creativiteit inzetten bij het bedenken en uitvoeren van groene ontwikkelingsondersteunende-activiteiten. Er is veel mogelijkheid om mee te doen aan kennisverdiepende trainingen. Verder krijg ik de tijd en ruimte om te werken aan mijn stage-opdrachten en krijg ik daarbij aandachtige begeleiding. Ik ben opgegroeid in de stad en heb buitenspelen in de natuur echt gemist. Daarom vind ik het zo tof om dit de volgende generatie wel te kunnen bieden. Elke dag buiten zijn, is niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen een enorm cadeau.