update 6 maart 2021

Natuurfontein voorlopig nog dicht

Natuurfontein nog tijdelijk gesloten, noodopvang wel mogelijk
Helaas moet de buitenschoolse opvang (voor kinderen van 4 t/m 13 jaar) voorlopig nog dicht blijven. De reden die genoemd wordt, is de samenstelling van de groepen op de BSO. Deze is vaak anders dan op school, hierdoor ontstaan er extra contacten die weer kunnen leiden tot extra verspreiding van het coronavirus. Werk je in een cruciaal beroep, dan blijft nood-kinderopvang op de BSO wel mogelijk. De lijst met cruciale beroepen vind je op op de website van de Rijksoverheid. Om gebruik te maken van de noodopvang, is het belangrijk dat je de gewenste dagen aanvraagt via

ons ouderportaal.

Nieuwe quarantaine regels

De GGD heeft de quarantaine regels voor kinderen aangescherpt. Is je kind in nauw contact geweest met iemand met corona, dan blijft je kind voortaan ook thuis voor een periode van 10 dagen na het laatste contact. Als er geen klachten ontstaan kun je, als je dit wilt, je kind op dag 5 na het laatste contact met de besmettelijke persoon laten testen. Indien die uitslag negatief is, dan wordt de quarantaine opgeheven en mag je kind weer naar de nood-kinderopvang bij Natuurfontein komen.

Beslisboom
Twijfel je wat je moet doen? Met de beslisboom van de Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang (BOinK) kom je er snel achter of je je kind wel of niet naar de noodopvang kunt brengen.

Belangrijk om goed met elkaar in gesprek te zijn

Vermoed je dat je kind in aanraking is geweest met iemand met corona, dan is het belangrijk om direct hierover met ons in gesprek te gaan. Ook wij zullen heel alert en transparant met jou communiceren als we te maken hebben met een coronabesmetting. Zo zorgen we er samen voor dat het virus zo min mogelijk wordt verspreid.

Vragen?
Een aantal veelvoorkomende vragen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Bekijk dan

de informatiepagina van de rijksoverheid. Daarnaast zijn wij voor jou bereikbaar via Lisette, de locatie managers, via info@natuurfontein.nl of telefonisch op 0682702614.Locaties

07-03-2021

Op dit moment heeft Natuurfontein twee locaties open. Locatie Westerpark voor de kinderen van Westerpark, Westerpark West(excl. Rijk kramer school) en Houthavens en de locatie WG-terrein voor de kinderen van Wg-terrein en Rijk kramerschool.

Na schooltijd worden de kinderen opgehaald van de scholen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen (mochten de kinderen niet komen) op tijd afgemeld worden, zodat we niet voor niets op school staan.
Vanuit school gaat Natuurfontein naar een buitenspeelplek en zijn rond half 6 op de ophaalplek. We zijn open tot 18.30 uur.
We vangen de studiedagen op van de scholen vanaf 8.00 uur voor de kinderen van de noodopvang. 


Welke maatregelen treffen jullie om verspreiding van het virus te voorkomen?

Natuurfontein volgt de richtlijnen van het RIVM.

We blijven ons zo goed mogelijk houden aan alle regels die er zijn om verspreiding van het virus te voorkomen. Zoals afstand tussen medewerkers, hygiënemaatregelen waaronder extra ventileren.
De kinderen zullen wel vervoerd worden in bakfietsen, maar de zijkanten blijven open staan. Verder blijven wij zoveel mogelijk buiten met de kinderen.
Omdat we als Natuurfontein het grootste gedeelte van de dag buiten zijn, hebben we speciale hygiëneboxen samengesteld. In deze boxen zitten zeep, papieren (hand)doeken, ontsmettingsgel, plastic handschoenen en papieren zakdoekjes. De handen van de kinderen worden gewassen onder duidelijke instructie en toezicht van de pm-er. Daarna wordt deze gedroogd met keukenpapier.

De belangrijkste maatregel voor zowel ouders als kinderen bij Natuurfontein zijn:

  • Geef je kind(eren) een eigen drinkbeker mee naar Natuurfontein
  • Kinderen dienen bij binnenkomst direct de handen te wassen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schudt geen handen.
  • Kinderen kunnen naar binnen, ouders vragen we bij de deur te wachten. Graag afstand houden bij de voordeur. De pm-ers zorgen dat je kind met spullen naar buiten komt.
  • Op dit moment worden er geen rondleidingen of intakes gehouden op locatie.

Hoe gaan jullie om met eventuele besmettingen?

Als we te maken krijgen met een besmetting dan gaan we in alle gevallen in overleg met de GGD over de gevolgen, het wel dan niet in quarantaine gaan van de kinderen en medewerkers van de groep. Wat de situatie ook is, we houden je hiervan goed op de hoogte.

Mag mijn kind naar de nood-kinderopvang als ik in een cruciale beroepsgroep werk, maar mijn partner niet?

Het uitgangspunt bij één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is dat ouders de opvang zoveel als mogelijk zelf thuis regelen. Maar dat is geen harde eis. Als het niet lukt om de kinderen zelf op te vangen, kunnen deze ouders de kinderen toch naar de noodopvang brengen.

Compensatie eigen bijdrage kinderopvang

De overheid komt met een compensatieregeling voor ouders voor de periode waarin de kinderopvang gesloten is. Dit betekent dat je de kosten voor de gemiste kinderopvang vergoed krijgt. We weten nog niet hoe de regeling eruit ziet, maar we verwachten dat hier binnenkort meer over bekend is. Zodra we hier meer over weten, hoor je dit van ons.

Koorts binnen het gezin, mag mijn kind naar Natuurfontein?

‘Ik heb koorts, mogen mijn kinderen die geen koorts hebben naar de BSO?’ Nee, uw kinderen moeten thuisblijven.

Mag je kind na terugkomst uit oranje/rood gebied gewoon weer naar Natuurfontein? 

1 september 2020

Reizigers uit een land dat een oranje reisadvies heeft vanwege corona dienen op het moment van aankomst in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Ook als er geen klachten zijn die lijken op corona. 

Een overzicht van de oranje en rode landen is hier te vinden.

Hier vind je de beslisboom oranje/rood gebied en kun je zien of jouw kind naar de BSO mag.

FAQ over Corona crisis en de kinderopvang