fbpx

update 11 maart 2021

Natuurfontein is weer open!

Per 19 april zijn we weer open voor alle kinderen
Het is belangrijk om goed met elkaar te communiceren:

Vermoed je dat je kind in aanraking is geweest met iemand met corona, dan is het belangrijk om direct hierover met ons in gesprek te gaan. Ook wij zullen heel alert en transparant met jou communiceren als we te maken hebben met een coronabesmetting. Zo zorgen we er samen voor dat het virus zo min mogelijk wordt verspreid.

Beslisboom

Twijfel je wat je moet doen? Met de beslisboom van de Belangenvereniging Ouders in de Kinderopvang (BOinK) kom je er snel achter of je je kind wel of niet naar de noodopvang kunt brengen.

Vragen?

Een aantal veelvoorkomende vragen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Heb je een andere vraag? Bekijk dan

de informatiepagina van de rijksoverheid. Daarnaast zijn we bereikbaar via Femke, de locatiemanagers, via info@natuurfontein.nl of telefonisch op 06-82662834.Nieuwe quarantaineregels

De GGD heeft de quarantaine regels voor kinderen aangescherpt. Is je kind in nauw contact geweest met iemand met corona, dan blijft je kind voortaan ook thuis voor een periode van 10 dagen na het laatste contact. Als er geen klachten ontstaan kun je, als je dit wilt, je kind op dag 5 na het laatste contact met de besmettelijke persoon laten testen. Indien die uitslag negatief is, dan wordt de quarantaine opgeheven en mag je kind weer naar de nood-kinderopvang bij Natuurfontein komen.


Welke maatregelen treffen jullie om verspreiding van het virus te voorkomen?

Natuurfontein volgt de richtlijnen van het RIVM.

We blijven ons zo goed mogelijk houden aan alle regels die er zijn om verspreiding van het virus te voorkomen. Zoals afstand tussen medewerkers, hygiënemaatregelen waaronder extra ventileren.
De kinderen zullen wel vervoerd worden in bakfietsen, maar de zijkanten blijven open staan. Verder blijven wij zoveel mogelijk buiten met de kinderen.
Omdat we als Natuurfontein het grootste gedeelte van de dag buiten zijn, hebben we speciale hygiëneboxen samengesteld. In deze boxen zitten zeep, papieren (hand)doeken, ontsmettingsgel, plastic handschoenen en papieren zakdoekjes. De handen van de kinderen worden gewassen onder duidelijke instructie en toezicht van de pm-er. Daarna wordt deze gedroogd met keukenpapier.

De belangrijkste maatregel voor zowel ouders als kinderen bij Natuurfontein zijn:

  • Geef je kind(eren) een eigen drinkbeker mee naar Natuurfontein
  • Kinderen dienen bij binnenkomst direct de handen te wassen
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schudt geen handen.
  • Kinderen kunnen naar binnen, ouders vragen we bij de deur te wachten. Graag afstand houden bij de voordeur. De pm-ers zorgen dat je kind met spullen naar buiten komt.
  • Op dit moment worden er geen rondleidingen of intakes gehouden op locatie.

Hoe gaan jullie om met eventuele besmettingen?

Als we te maken krijgen met een besmetting dan gaan we in alle gevallen in overleg met de GGD over de gevolgen, het wel dan niet in quarantaine gaan van de kinderen en medewerkers van de groep. Wat de situatie ook is, we houden je hiervan goed op de hoogte.

Compensatie eigen bijdrage kinderopvang

Ouders met recht op kinderopvangtoeslag:
Net zoals over de sluitingsperiode van vorig jaar, zullen ouders ook voor de periode vanaf 16 december 2020 van de overheid een tegemoetkoming ontvangen voor de eigen bijdrage die zij hebben doorbetaald. Voor de kinderdagopvang en gastouderopvang loopt deze tegemoetkoming tot 8 februari, voor de buitenschoolse opvang loopt de tegemoetkoming door tot 19 april.

De Belastingdienst en de SVB zetten alles in het werk de tegemoetkoming over de sluitingsperiode te berekenen en uit te keren aan de ouders die met kinderopvangtoeslag gebruik maken van kinderopvang. De SVB betaalt de tegemoetkoming begin juni uit aan deze ouders. Ouders hoeven hiervoor geen aanvraag te doen, de tegemoetkoming wordt ambtshalve betaald op basis van gegevens van de Belastingdienst/Toeslagen.

Ouders zonder kinderopvangtoeslag:
Voor deze ouders gaat de compensatie over 2 perioden:

  1. van 16 maart 2020 tot en met 10 mei 2020 (dagopvang en gastouderopvang) en de periode van 16 maart 2020 tot en met 7 juni 2020 (buitenschoolse opvang)
  2. van 16 december 2020 tot en met 7 februari 2021 (dagopvang en gastouderopvang) en de periode van 16 december 2020 tot en met 18 april 2021 (buitenschoolse opvang).

Voor personen zonder kinderopvangtoeslag zal dit gaan verlopen middels een aanvraagprocedure bij de SVB. De aanvraagprocedure wordt naar verwachting medio mei opengesteld via de website van de SVB.

Ouders met een subsidie:
Gemeenten verzorgen de tegemoetkoming voor ouders die met een gemeentelijke bijdrage gebruik maken van kinderopvang. Meer informatie over de data waarop de tegemoetkoming wordt uitgekeerd en de aanvraagprocedure voor de ouders zonder kinderopvangtoeslag, volgt via de reguliere kanalen, waaronder www.rijksoverheid.nl en de website van de SVB.

Voor de volledige informatie over de compensatie zie https://www.svb.nl/nl/kinderopvang/

Koorts binnen het gezin, mag mijn kind naar Natuurfontein?

‘Ik heb koorts, mogen mijn kinderen die geen koorts hebben naar de BSO?’ Nee, uw kinderen moeten thuisblijven.

Mag MIJN kind na terugkomst uit oranje/rood gebied gewoon weer naar Natuurfontein? 

1 september 2020

Reizigers uit een land dat een oranje reisadvies heeft vanwege corona dienen op het moment van aankomst in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Ook als er geen klachten zijn die lijken op corona. 

Een overzicht van de oranje en rode landen is hier te vinden.

Hier vind je de beslisboom oranje/rood gebied en kun je zien of jouw kind naar de BSO mag.

VEELGESTELDE VRAGEN over DE Coronacrisis en de kinderopvang