fbpx
__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Kindplanner en digitale allrounder

Natuurfontein
Amsterdam

Werken bij Natuurfontein

Natuurfontein bestaat sinds 2011 en is de eerste en enige echte natuurgerichte BSO van Amsterdam. Wij zijn een groeiende organisatie met vier locaties in Amsterdam-West, met meer dan zestig werknemers en ruim zeshonderd kinderen. Bij Natuurfontein zijn we overtuigd dat kinderen de natuur en buitenspeelmogelijkheden nodig hebben voor een evenwichtige groei en ontwikkeling. Dit blijkt niet alleen uit diverse onderzoeken, maar dit ervaren we ook in de dagelijkse praktijk. Daarom bieden we kinderopvang aan waarbij kinderen vrijwel altijd buiten zijn, in de (stads)natuur. Dit maakt kinderen creatiever, nieuwsgieriger, socialer en gezonder.

 • in Amsterdam
 • 70% / 30%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 60 werknemers

Vacature Kindplanner en digitale allrounder

Voor onze groeiende BSO-organisatie zoeken wij een kindplanner met de juiste mindset en houding. Want naast het organiseren van de kindplanning van onze vier groene BSO-locaties, hebben we jouw magie ook nodig om ouders te woord te staan en onze medewerkers digitaal op weg te helpen. Dus ben jij een digitale allrounder met affiniteit van helpdesks en datasystemen, en ben je klantgerichte en commercieel? Lees dan verder.

Wie zijn wij?

Wij zijn Natuurfontein, de groenste buiten-BSO van Amsterdam. Onze kinderen spelen altijd buiten, wat voor weer het ook is. Bushcraft, risicovol-vrij spel, koken in de natuur – we doen het allemaal! En ja, ze worden vies. Jij niet (tenzij je je toetsenbord niet schoonmaakt, natuurlijk).

Vies worden hoort erbij en hier staan wij als Natuurfontein voor. Onze ouders kiezen daar ook bewust voor. Vrij buiten spelen, ravotten in de natuur en ongestoord spelen is ook gewoon heel leuk én gezond: Het geeft meer zelfvertrouwen, weerbaarheid, balans, rust en een betere concentratie. 

Wat ga je doen?

Ook al zijn wij een beetje eigenwijs en anders, er zijn dingen die gewoon goed geregeld moeten worden. Zoals de kindplanning en de toegang tot al onze systemen. Wij zoeken hiervoor een alleskunner. Je werk bestaat grofweg uit drie belangrijke onderdelen:

 1. Je pakt nieuwe inschrijvingen op voor onze locaties en verwerkt de aanmeldingen in ons systeem (Flexkids). Je organiseert de wachtlijsten en houdt bij het verwerken van de nieuwe aanmeldingen rekening met de bezettingsgraad, de in-, door-, en uitstroom en kind-pedagogisch-medewerker-ratio. Het doel is een optimale kindbezetting op al onze locaties.
 2. Dit maakt je meteen het aanspreekpunt voor ouders die op de wachtlijst willen of al staan. Je bent hiermee het visitekaartje van Natuurfontein. Jij voelt aan wat de ouder zoekt en kan hier goed op inspelen. Een klantgerichte communicatie is belangrijk.
 3. Tot slot ben je er ook voor onze medewerkers. Als digitale tovenaar blus je brandjes en zorg je dat iedereen toegang heeft tot de juiste systemen (zoals Flexweb voor het rooster, het medewerkersportaal, Google Workspace, en meer).

Jij...

✓ Hebt minimaal mbo-4 denkniveau
✓ Bent 24-32 uur per week beschikbaar
✓ Hebt ruime ervaring met het plannen en verwerken van complexe vraagstukken en bent een kei in analyseren. Heb je minder ervaring, maar wel de juiste mindset? Ook dan horen we graag van je!
✓ Hebt kennis van database-systemen. Als je bekend bent met Flexkids krijg je bonuspunten
✓ Krijgt ook bonuspunten als je weet hoe moderne computerprogramma’s zoals ToDoist, Teams/Meet, en helpdesks werken
✓ Hebt kennis van of aantoonbare affiniteit met moderne software
✓ Pakt dingen uit jezelf op
✓ Kan tegen stress, geeft niet snel op en weet hoe je ouders te woord moet staan
✓ Bent een ster in Nederlands en Engels

Wat krijg je?

In ruil voor jouw talenten krijg je natuurlijk ook veel tofs van ons:

 • We geven je geld. Want ja: We bouwen graag hutten en vinden het heerlijk om vies te worden, maar we slapen het liefst gewoon in een echt bed (en jij vast ook). We betalen je volgens de Cao-kinderopvang, schaal 7. Ook worden je reiskosten vergoed (als je verder woont dan tien kilometer). 
 • En als je belooft dat je terugkomt, mag je op vakantie van je vakantiedagen.
 • En net als de natuur, groeien en bloeien wij ook graag. Daarom geven we je budget en ruimte voor zelfontwikkeling. 
 • Veel doorgroeimogelijkheden.
 • Flexibiliteit, veel zelfstandigheid.
 • Een leuk en divers team.

Collega's


Mickey (29) - Pedagogisch Coach

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken? 

Hiervoor was ik werkzaam als leerkracht in het speciaal onderwijs. Gedurende deze jaren merkte ik dat de natuur een positief effect had op het welzijn van mijn leerlingen. Echter, ik kon niet altijd de vrijheid krijgen om een hele dag buiten te zijn. Ik wilde zelf ook graag meer buiten zijn. Toen vond ik de Natuurfontein, waarin natuur en pedagogiek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wat was je vorige baan? 

Leerkracht, speciaal basisonderwijs.

Wat doe je in je vrije tijd? 

Yoga.


Kevin (32) - Pedagogisch Medewerker 

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken? 

Ik kwam in 2014 bij Natuurfontein met het idee om daar tussen mijn werk in Zweden en de Verenigde Staten 3 maanden te werken, maar uiteindelijk ben ik teruggekomen en nooit meer weggegaan. Ik vind het buiten zijn met de kids fantastisch. Daarnaast is het heerlijk om zo veel vrijheid in het bedenken en uitvoeren van activiteiten te hebben. Natuurfontein is een organisatie die veel geeft om haar medewerkers en helpt met zijn/haar ontwikkeling.

Wat was je vorige baan? 

Activiteitenbegeleider en reisleider Johannisholm Adventure in Mora, Zweden.

Wat doe je in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd ben ik het liefst sportief, dus voetballen, fietsen, hardlopen, skiën en snowboarden.

Toffe baan?