fbpx
__CONFIG_group_edit __ {} __ CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors __ {"colors": {"b721b": "Royal Blue", "b9c14": "Royal Blue"}, "gradients": {}} __ CONFIG_local_colors__

Huismeester natuurfontein

Ben jij echt een groen stadsmens, en word je dolgelukkig van een soepel rijdende bakfiets? Houd je van kinderen, dol op van de geur van vers brood én steek je graag je handen uit de mouwen? 

Dan is de functie van Huismeester bij Natuurfontein je op het lijf geschreven.

Wie zijn wij?

Wij zijn Natuurfontein, de groenste buiten-BSO van Amsterdam. Onze kinderen spelen altijd buiten, wat voor weer het ook is. Bushcraft, risicovol-vrij spel, koken in de natuur – we doen het allemaal! En ja, ze worden vies. Jij misschien ook. Vies worden hoort erbij en hier staan wij als Natuurfontein voor.

 • in Amsterdam
 • 70% / 30%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • 60 werknemers

Wat vragen we van je

 • Een relevant MBO-diploma of werk- en denkniveau
 • Een goede fysieke gesteldheid
 • Goede sociale vaardigheden
 • Daadkrachtige en zelfstandige persoonlijkheid
 • Dienstverlenende en klantgerichte instelling

Wat krijg je?

 • We geven je geld. Want ja: We bouwen graag hutten en vinden het heerlijk om vies te worden, maar we slapen het liefst gewoon in een echt bed (en jij vast ook). We betalen je volgens de Cao-kinderopvang. Ook worden je reiskosten vergoed.
 • En als je belooft dat je terugkomt, mag je op vakantie van je vakantiedagen.
 • En net als de natuur, groeien en bloeien wij ook graag. Daarom geven we je budget en ruimte voor zelfontwikkeling.
 • Veel doorgroeimogelijkheden.
 • Flexibiliteit, veel zelfstandigheid.
 • Een leuk en divers team.

Wat ga je doen als huismeester bij Natuurfontein?

Als huismeester steek je graag je twee rechterhanden uit de mouwen. Er gaat geen dag voorbij waarin je ze lekker laat wapperen. Je bent alert op storingen en kapotte dingen en lost deze waar mogelijk zelf op. 

Je wordt flexibel ingezet, afhankelijk van de behoeften van onze locaties. Je hebt veel contact met je collega’s en bent meegaand en dienstverlenend. Daarnaast is het belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen te werken – want daar doen we het allemaal voor.

Als huismeester is geen dag hetzelfde, maar dit is wat jouw werk inhoudt:

 • Bakfietsonderhoud. Je onderhoudt de bakfietsen. Dit is een groot deel van je werk, want we hebben er heel veel. Je zorgt er niet alleen voor dat ze het goed doen, maar bent ook het aanspreekpunt voor alles rondom de bakfietsen. Daarnaast organiseer en geef je bakfietsles en -trainingen voor het juiste onderhoud.

 • Je wordt ‘Hoofd Brood’. Een paar keer per week haal jij het verse brood op bij onze huisbakker. Deze verdeel je over de locaties. Op een soepel rijdende bakfiets natuurlijk.

 • Alle overige bestellingen gaan ook via jou. Je plaatst bestellingen en bent verantwoordelijk voor de inkoop van kantoor-, verzorgings- en groepsartikelen en zorgt voor tijdige aanvulling. Je onderhoudt contacten met onze leveranciers en afnemers.

 • Je laat je handjes elke dag en op alle locaties wapperen. Je bent ons eerste aanspreekpunt voor alle gebouwen en de inventaris. Je voert algemene-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit. Je signaleert gebreken aan onze locaties, zorgt voor reparatie door Team Onderhoud en/of meldt deze aan de verhuurder. Je ondersteunt bij calamiteiten tijdens en buiten werktijd. Tot slot ben je ook het aanspreekpunt voor de externe contacten. 

Waarom werken bij Natuurfontein?


thomas

Thomas - Pedagogisch medewerker

Thomas koos bewust voor Natuurfontein. Natuur is volgens hem precies wat kinderen nodig hebben. “Bij Natuurfontein doen kinderen belangrijke ervaringen op, die ze niet op school meekrijgen. Daarmee leveren wij een positieve bijdrage aan de ontwikkeling. We kiezen zelf de groenste plekken, en organiseren ook activiteiten vanuit onze eigen interesses. Ik put daarbij inspiratie uit mijn eigen jeugdherinneringen van scouting, en ondertussen doe ik zelf ook mooie ervaringen op!”

Femke

Femke - locatiemanager

“Opgroeien in de natuur is echt een must voor kinderen. Buiten leren ze meer over hun omgeving en over zichzelf. Natuurfontein speelt daarin een belangrijke rol. Bij ons leren kinderen over insecten, planten, hoe ze vuur maken en hoe je in bomen klimt. Daarom werken er bij Natuurfontein allemaal mensen met passie, passie voor pedagogiek en passie voor het buitenleven. Ik weet mijn eerste dag mij natuurfontein nog goed, dat voelde echt als thuiskomen. Een warme, fijne sfeer waar we voor de kinderen, onze collega's en de aarde zorgen.”

Kilian

Kilian - pEDAGOGISCH MEDEWERKER

"Nu ik bij Natuurfontein werk valt alles op z'n plek, ik voelde het al toen ik er voor het eerst binnenliep. Ik word echt heel gelukkig van mijn werk. Ik heb veel ervaring opgedaan tijdens vorige studies, mijn werk als tuinman en als beeldend kunstenaar. Deze ervaring gebruik ik als bron van kennis om met de kinderen aan de slag te gaan. Mijn doel is ‘groene herinneringen’ maken bij de kinderen – herinneringen die ze lang bij zich dragen, ook als ze ouder zijn, en die ze kunnen gebruiken in hun verdere ontwikkeling. En ik doe dat met volle overtuiging. Want buiten zijn in de natuur is echt belangrijk."

milea

MILEA - pEDAGOGISCH MEDEWERKER

Als voormalig PM’er en nu stagiair bij Natuurfontein ben ik erg blij met alle mogelijkheden die ik krijg. Ik kan mijn creativiteit inzetten bij het bedenken en uitvoeren van groene ontwikkelingsondersteunende-activiteiten. Er is veel mogelijkheid om mee te doen aan kennisverdiepende trainingen. Verder krijg ik de tijd en ruimte om te werken aan mijn stage-opdrachten en krijg ik daarbij aandachtige begeleiding. Ik ben opgegroeid in de stad en heb buitenspelen in de natuur echt gemist. Daarom vind ik het zo tof om dit de volgende generatie wel te kunnen bieden. Elke dag buiten zijn, is niet alleen voor mij, maar ook voor de kinderen een enorm cadeau.

Toffe baan?

Heb je nog vragen? Mail ons: vacatures@natuurfontein.nl. Ben je meteen al fan? Solliciteer dan nu!